De schaar in je haar? Probeer eerst dit eens!

| | 0 Comment | 08:21


Categories:

De schaar in je haar? Probeer eerst dit eens!

Zit je met je handen in het haar? Krijg je het al dagen, of misschien zelfs weken, niet meer in model, en is er wat jou betreft nog maar 1 oplossing: de schaar erin? Misschien kun je dit voorkomen, en kun je je haarproblemen op een andere manier oplossen voor je ze wat al te rigoureus aanpakt.

Was het eens heel goed schoon

De eerste manier om erachter te komen of je haar echt rijp is voor een ingrijpende knipbeurt, of dat er iets anders aan de hand is, is door het eens goed te wassen. Dat doe je al, denk je nu, en dat klopt natuurlijk. Maar niet alle shampoos maken je haar echt knisperend schoon. Veel shampoos laten ook meteen weer allerlei verzorgende stofjes achter op je haar, wat op zich goed is, je haar heeft verzorging nodig, maar het kan soms tot problemen leiden. Als je een milde shampoo met veel verzorgende ingrediënten, en deze ook nog eens aanvult met een stevige conditioner en veel stylingproducten, zal je haar nooit meer echt helemaal ‘naakt’ zijn, er zit altijd wel een verzorgend laagje omheen. Als dit laagje te dit wordt kan het een averechts effect gaan krijgen, en zorgen dat je haar slap en futloos wordt en onmogelijk meer in model te krijgen is.

Dit los je op door het te wassen met een diepreinigende shampoo. Deze verwijdert alle restjes product die zich in de loop der tijd hebben opgebouwd, en zorgt ervoor dat je als het ware met een schone lei kunt beginnen. Soms is dat precies wat je haar nodig heeft, en valt het daarna weer prima!

Gebruik eens andere producten

Gebruik je al tijden dezelfde producten voor je haar? Dan kan dit de reden zijn dat je haar niet goed zit. Je haar verandert in de loop der jaren, maar ook de seizoenen hebben invloed op wat je haar nodig heeft. Misschien gebruik je in de zomer nog steeds die rijke, verzorgende shampoo die je haar in de winter nodig had, terwijl het in de zomer allemaal wel een tandje lichter mag. Switch eens van producten of van merk. Gebruik je al jarenlang de producten van Schwarzkopf? Prima merk! Maar misschien kan juist de overstap naar een ander merk, Indola bijvoorbeeld, je haar weer even wakker schudden.

Nog steeds een drama?

Zit je haar ondanks deze tips nog steeds niet goed? Dan is een bezoekje aan de kapper toch het beste idee. Niet om alles meteen kort te knippen, maar wel om de puntjes te verwijderen. Als de uiteinden van je haar droog en dor zijn, haken zij als klittenband in elkaar. Laat je deze droge puntjes verwijderen, en dat is vaak niet meer dan een centimeter of hooguit twee, zit meteen je hele haar weer een stuk beter.

 

 

Leave a Reply